mobiltelefon

Spara snabba pengar genom en liten ansträngning

Med den snabba utveckling där alltmer sker på mobilen så ställs det allt högre och större krav på att operatörerna ska erbjuda stor mängd surf, fria samtal, sms, bra täckning till en rimlig kostnad. Förr så hade konsumenterna i Sverige inte så många mobiloperatörer att välja på utan det var bara ett par stora som fanns på marknaden. Nu för tiden så finns det däremot en uppsjö av operatörer att välja på som nästan alla har bra täckning i de flesta städerna men även en bra bit ut på landsbygden. Varför betala dubbelt så mycket för nästan samma prestanda, datamängd, sms och samtal bara för att det handlar om en specifik operatör som du är kund hos?

Genom att byta operatör kan du spara flera hundralappar per månad men behålla i princip samma förmåner du hade tidigare. Med detta sagt så kan du trots allt detta ibland få bra erbjudande från samtliga operatörer, men det kräver oftast extra jobb och är du inte villig att lägga tid och energi på att försöka få ner kostnaden på dina fakturor så är det bättre att helt enkelt byta till en billigare operatör. Exempelvis kan du just nu köpa en Iphone XR (med 6GB surf, fria samtal, sms och surf) för 669kr/månad hos en operatör. Precis samma telefon (men med 4GB surf) hos en annan operatör finns istället tillgänglig för 489kr/månad. Med andra ord så bara genom att undersöka flera operatörer så kan du snabbt spara 180kr/månad om du köper en ny telefon med 24 månaders bindningstid. För att göra det tydligare så kommer du att spara 180kr per månad under 24 månader vilket till slut blir 4 320kr i sparade pengar under hela bindningstiden.

I många fall så brukar man betala av mobiltelefonen under 24 månader och samtidigt binda upp sig på ett abonnemang på samma bindningstid. Om du vill gå ett steg längre så kan du köpa din egen mobiltelefon vid någon REA, där den förhoppningsvis är nedsatt med 20-50% och sedan enbart teckna ett abonnemang utan bindningstid. Då kan du få ner månadskostnaden till otroligt låga nivåer. Genom en snabb googling så finns det flertalet operatörer att välja på och många av dem har något typ av välkomsterbjudande, där man får ytterligare en rabatt under ca 3 månader och sedan betalar man fullpris. Många av dessa abonnemang är helt utan bindningstid vilket gör att du närsomhelst kan säga upp det och gå vidare till någon annan operatör som i framtiden har bättre erbjudanden. I dagsläget så är det två operatörer som sticker ut och har den bästa dealen där du kan teckna ett abonnemang utan bindningstid för 49kr/månad i 3 månader och därefter 99kr/månad eller 50kr/månaden i 3 månader och därefter 100kr/månaden. spara grisI erbjudande för 49kr/månaden ingår just nu 4GB surf, fria samtal & sms och du får spara all din oanvänd surf från månaden innan.

För att göra det lite mer frestande att byta operatör så tänk att du i dagsläget har ett abonnemang där du betalar 669kr/månad där din avtalstid på 24 månader löper ut idag. Du bestämmer dig att avsluta abonnemanget och byter operatör till en som kan erbjuda dig ett abonnemang för 99kr / månad (49kr första tre månaderna). Om du genomför detta så kommer du att spara hela 6 830kr/år. Visst du får inte en helt ny telefon direkt när ditt nuvarande abonnemang löper ut men om du kan hålla dig till din ”gamla” mobil (som egentligen enbart är två år gammal) så innebär det att du inom ett år egentligen nästan får en sprillans ny mobil HELT gratis.

Hittat något du gillar? Dela med knapparna nedan.